1

Piatra Neamt! Sau..post despre Bunica :)

on joi, noiembrie 10, 2011
Zis si facut!
Bagaje ( multe si degeaba, dar nah, sunt femeie), motorina, un Mc pe drum si o cafea cu lapte si muuult zahar cum imi place, o antena reparata cu elasticul de par, si am pornit spre Moldova, Piatra Neamt :D
Mi-a promis, si s-a tinut de cuvant. Pai...nah, cand femeia are memorie buna, si tu faci promisiuni, asta e, vrei nu vrei, la un moment dat tot trebuie sa le duci la bun sfarsit.
Am evadat din haos, trafic, internet, mobil si tot ceea ce ma inconjoara, streseaza, deranjeaza.
Am ajuns la liniste si pace, si din fericire cu omul potrivit langa mine.

Nu am bunici la tara.Din pacate. Lucru care ma face sa vad "la tara"cu alti ochi decat cei care au "o tara". Apreciez mai mult "tara".
Bunic nu am. Lucru care mi-a lipsit foarte mult, asta si din pricina faptului ca bunicul pe care l-am cunoscut, pentru putin timp, era cel mai tare bunic pe care mi-l puteam imagina, iar pierderea lui mi-a provocat o mare suferinta, si o mare slabiciune pentru barbati in varsta( nu va ganditi la prostii!!!) motiv pentru care la 6 ani, m-am suparat pe Doamne - Doamne, desi mi se explica cum ca se duce intr-un loc mai bun, si bla bla bla, nu am crezut nimic. Locul mai bun era langa mine. Punct!
Sa revenim la oile noastre.
Daca bunic nu avem, tara nu avem..ramane sa ne imaginam.
Buuuun...si uite asa, mi-am imaginat ce ar inseamna "la tara"si bunica de la tara.
In mintea mea casa de la tara, e una mica si modeste, dar cu o prispa mare:))
Dar mai bine, hai sa nu imi mai imaginez, si mai bine sa povestesc experienta mea la Piatra Neamt, pentru ca realitatea a fost mult mai placut decat ce imi imaginam eu ( si imi imaginez lucruri frumoase:D )!
Pai, am ajuns.

Casa mare, cu mansarda, curte ingrijita, caine nebun care scapa din lesa...iarba..si, si, si...si bunicaaaaaaaaaa :D
Da!
Apare bunica, o bunica exact cum e descrisa in cele mai frumoase carti..defapt nu exact la fel, mai bine de atat.
O bunica batrana, acoperita de un batic, de unde ies cateva suvite de par care iti arata vremea care a trecut si prin cate a trecut, cate a vazut., o pereche de ochi albastrii ca cerul, mai frumos decat cerul senin, fara nori, ochi calzi, ochi care iti inspira incredere, intelepciune....
Bunica de la tara, in viziunea mea era bunica catre care alergai pana nu mai puteai respira, sareai in bratele ei..si mereu facea o magie, de scotea din vesta de lana o bombonica :)
Asa pare si bunica din povestea mea.

Parea ca le stie pe toate si ca orice i-ai spune te intelege.
Nu statea locului o clipa si mereu ma intrebam de unde atata energie?! Cocosata de munca si de anii trecuti peste ea, mica si activa, mereu cu un punct de vedere, uneori diferit de al celorlalti si neinteleasa, dar sunt sigura, ca ea cumva, avea noima in ceea ce spunea si ce vroia.
O femeie modesta, langa care iti face placere sa stai si nu te plictisesti. Te fascina daca incepea sa iti povesteasca...povesti.

Din pacate acest post l-am inceput la tara, langa bunica...unde vedeam lucrurile altfel..si aveam alta inspiratie...o sa inchei postul ca sa nu il stric, dar cu un gust dulce, o parere foarte buna si un dor de o bunica pe care am vazut-o o singura data, si m-a cucerit!

1 Comments


O imagine respectabila creata unei persoane pe care cu totii o indragim. Bunica. O incheiere demna de aplauze. Tonul dat descrierii te tine cu sufletul la gura in timp ce citesti. Frumos.

Copyright © 2009 Blowers Daughter All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive | Blogger Templates.