11

Femeia

on vineri, noiembrie 04, 2011
Femeia este puternica, foarte puternica.
Important este sa ajungem sa constientizam asta. Avem tendinta sa ne lasam purtate de val, orice val ar fi...
Nu e asa! Heeei!
Femeia este puternica, este frumoasa, este desteapta, detine controlul.
Ce e cu neincrederea asta in femei? De ce avem tendinta sa credem ca daca nu suntem implicate intr-o relatia nu suntem implinite? Da, este important sa ai pe cineva acolo, sa stii ca ajungi acasa si patul tau nu este rece si gol, sa ai cu cine sa iti impartasesti reusitele si dezamagirile, dar nu este CEL mai important!
Ce dracu?
In ultimul timp, doar asta vad in jurul meu. Femei care "nu se pot descurca" daca nu au un "EL", langa ele.
Nu mai sunt de acord.
Trebuie sa invatam sa ne punem pe primul loc, trebuie sa invatam sa ne apreciem si sa ne respectam, altfel nu vom fi respectate si apreciate.
Ne chinuim sa avem relatia perfecta, ne chinuim sa il facem pe celalalt fericit si uitam de noi. Hello?!?! ce e asta?
NU! in primul rand trebuie sa ne chinuim pentru noi, sa ne multumim noi pe noi, cu o viata frumoasa, un job bun...etc.
Nu doar asta conteaza, relatia. Cu cat vrem mai mult sa mearga, cu atat nu o sa mearga. Lucrurile trebuie sa vina de la sine, nu trebuie sa fortam nimic. Daca e sa fie, va fi, daca nu...nu.
De ce sa alergam noi dupa barbati, ok, inteleg, e secolul 21...lucrurile s-au mai schimbat, dar totusi! Barbatul e ala care trebuie sa vina, sa te sune, sa te caute, nu noi.
Noi reprezentam sexul frumos. Alta problema! Frate, a reprezenta sexul frumos, nu inseamna ca daca iti iei toculete in picioare, faci boticul roz/rosu, decolteu si fusta scurta e suficient. Mda, ma rog, e suficient daca vrei langa tine un..popandau!
O femeie nu trebuie sa fie DOAR frumoasa. Frumusetea este trecatoare. Nu stiu cate dintre noi chiar ne credem cand afirmam asta, sau doar o spunem ca suna bine..si am mai auzit-o.
Da, sunt de acord, in prima faza, barbatul este atras de aspectul fizic, ca nu are cum sa stie ce se afla sub parul ala bine aranjat. Deci, sunt de acord ca femeie sa fii atenta la tine, la aspectul fizic, sa fii ingrijita, curata, dar e bine sa iti dai seama ca in afara de a fi frumoasa si aranjata mai ai nevoie si de altceva. Da! Sa te duca capul.
De ce? Pai, in primul rand pentru tine, sa te descurci in viata, cariera..bla bla.
Bine..aici intervine si ce iti doresti de la viata, si ar fi bine sa iti doresti mai mult decat iesirile in club si defilatul cu noile hainute.
Da, sunt si eu femeie. Ma duc si eu la cumparaturi, imi place sa ma aranjez, imi place sa am haine noi, sa arat bine, sa miros bine, sa fiu frumoasa, sa se uite barbatii la mine ( e si asta o modalitate in care creste increderea in tine), dar nu doar atat. Imi place mai mult cand barbatul dupa ce trece de prima faza, in care ma place fizic, sa vada ca are si cu cine sa poarte o discutiei, si nu ne rezumam doar la "azi a aparut noua colectie L. Vuitton", sau "Monica Columbeanu a facut nush ce dracu". Really now!!
Daca vrei o crema buna, un parfum bun, o tzoala buna, trebuie sa fii in stare sa ti le permiti, nu sa ti le cumpere un iubitel cu bani. Trebuie sa fii independenta, in primul rand sa te bazezi pe tine, sa nu depinzi de nimeni, mai ales de barbati! La un moment dat, oricat de frumoasa ai fi tu...se plictiseste si ala dracu.
Deci, frumoasa si desteapta! Respectata si apreciata! Daca vrem toate astea, in primul rand trebuie sa ni le oferim singure.

De ceva vreme am inceput sa merg in Dumars ( desi prefer Kulturhaus), contextul in care ma aflu m-a adus si in "lumea" asta a Dumarsului.
Ce vedem acolo? In primul rand, parada modei. Bun. In al doilea rand...toate fetele au parul perfect si botul roz ,bun, In al 3-lea rand toate sunt cu bucile la vedere. Bun. In al patrulea rand...nu, suficiente randuri.
Nu sunt invidioasa! Lasand modestia la o parte, si eu arat bine ( trebuie sa ma mai ingras putin), si eu  pot sa port tocuri, si eu pot sa imi aranjez parul ( ceea ce fac), si eu pot sa fiu o pitzipoanca de succes :))) Dar nu vreau.
Prefer lejeritatea din Kultur, unde ascult muzica bunicica, nu toate melodiile care suna la fel, au aceleasi versuri repetate over and over again.
Ma pot adapta foarte usor.
De la o seara in care am fost pe toculete, in fustita si toti cocalarii se uitau dupa mine, la o seara in Kultur, unde imi trag blugii pe mine, tenesii sau cizmele FARA toc, un maieu. Si sincer, si fara tocuri, si bot roz, tot se uita barbatii la mine. Pana la urma e vorba si de atitudine!
Stiu sa ma distrez.
Distractia in club pentru mine nu se rezuma la agatat. WTF? Ma pot distra si facand altceva.
Inainte ma distram super bine fara sa beau :) M-au invatat sa beau vodka:)) Imi place vodka. Ma distrez la fel de bine, dar lucru important de mentionat, este ca ma pot distra si daca nu beau.
Am avut o perioada, in care vodka si volumul dat la maxim al muzicii, mi-au fost necesare. Nah, sunt femeie, femeile mai sufera si ele din an in paste. Ce vrei?!
Fiecare se refugiaza in ceva, asa ca din experienta trecuta, am invatat ca mai bine iesi decat sa te izolezi.
So, nu m-am izolat. Ceea ce a fost ok.
Super.
Am dat din mere in pere. Nu conteaza, pitzipoance, Kultur, eu. Sunt femeie, femeile trec din una in alta. Am voie!
M-am trezit intrebandu-ma, ce vreau de la viata? Bun, acum ca stiu ce vreu ( nu, nu o sa va impartasesc), nu ramane decat sa muncesc pentru ceea ce vreau. Si o sa reusesc.
In continuare, nu sunt de acord cu propozitia "O sa fie bine!", normal ca o sa fie, doar opreste-te din a o spune!

Concluzie: Femeia e puternica, chiar daca in prima faza, cerul iti pica in cap, chiar daca te doare, chiar daca suferi, chiar daca plangi, mergi mai departe!
Inainte:)) eram foarte de acord sa PLANG. De ce? Plansul te ajuta, te calmeaza, te descarci si dupa dormi ca un bebelus. Nu e chiar asa :)
Nu e bine sa plangi. Faci riduri, consumi rimelul..si sincer, nici prea frumoasa nu esti cand plangi :)))

Stiu ca e greu...stiu ca uneori doare, uneori ti se face dor, uneori iti amintesti, dar cu disperarea nu ajungi nicaieri.
Lasa lucrurile sa vina de la sine, si va fi mult mai bine. Ce e pentru tine, va fi pentru tine, no need to worry!
Sunt o persoana puternica...dar am si eu momentele mele de slabiciune, am si eu momentele mele in care imi e frica, in care imi doresc sa vorbesc cu cineva...dar trebuie sa imi inving singura toate "nevoile" astea.
Chiar daca uneori, o cafea cu o prietena e super bine venita...mai bine nu. Stai singura, tu cu tine si te gandesti. Stiu ca e super, super sa te duci la o prietena sa ii spui: "crezi ca o sa sune? crezi ca daca fac asa e bine? crezi ca..", dar heiii, noi stim cel mai bine.
Asa ca, incearca sa nu mai ai asteptari...ca sa nu mai suferi dezamagiri.
Prefer sa imi pastrez un prieten bun, care sa ma iubeasca ca pe o prietena buna, decat sa pierd si un iubit, si un prieten. Din 2 rele...alegeam raul cel mai mic.

Amin! :))

P.S.  :)

11 Comments


ah bagamiaj..in timp ce citeam vroiam sa dau comentariu la sfarsit "AMIN!" si cand am vazut ca asa ai incheiat mi-am zis in cap..aolo prea seman cu cris..nu-i a buna:D


hmmm...1. ar trebui un pic sa iti faci o idee mai buna asupra topicului. in ideea in care nu trebuie neaparat sa fie o insiruire, ci o tangenta la subiect...a i..sa tragem noi concluziile. nu decizi tu pentru noi...deoarece si pentru ca vorbesti in general. 2. incepi sa te maturizezi...sau ma rog a inceput o vaga maturizare. 3. cred ca mai ai de dezvoltat mult pe tema topicului...si iti dau tema de gandire...exista vreo diferenta intre tipuri si genuri de femei? cum poate deveni o tipa femeie? schimbarea statusului se produce voit? 4. poti afirma ca daca urmaresti un tipar imaginar si il respecti poti deveni femeie? eu cred ca... o tipa nu vrea sa fie femeie ci simte. comportamentul deriva din asta. 5. continua cu treaba buna si scrie ca si cand ai prezenta ceva sa putem gandi noi, sa ne dam singuri seama, nu sa ne impui. de la kamicriticistul.


tocmai am citit un monolog... (blogul ar trebui sa fie mai interactiv) nu foarte bine scris, nu foarte inteligent ci numai generalitati pe care le spune orice "femeie" (desi tu pari a avea cel mult 20 de ani) parasita/inselata/dezamagita. bag mana in foc ca ai trecut printr-o despartire cu gust amar.

pe cine incerci de fapt sa convingi aici cu postul asta, pe noi, cititorii sau pe tine insati?


ca fapt divers sa stii ca jignesti destula lume prin modul categoric in care imparti cele doua cluburi
- dumars = pitzipoance, cocalari, muzica proasta,
- kultur = barbati (adevarati - nu cocalari), muzica buna

Exista mult mai multe cluburi de tipul dumars decat kulturhaus, care sa recunoastem e unic (incearca sa fie club a dar nu reuseste, iar cu expirat nu poate fi comparat din niciun punct de vedere)

referitor la barbatii(cocalarii,adica) din dumars si cei din kulturhaus, inteleg ca aia din dumars nu se uita la tine :)))) si d-aia preferi kultur?

unii ar putea spune ca:
- in kultur umbla multi rockeri si sarmani, multa lume urat/prost imbracata, muzica e destul de monotona si repetitiva;
- ca e un fel de copie mai proasta a club a - unde muzica e ceva mai buna si media de varsta si buget mai mare;
- si ca dupa ce te-ai ametit in kultur (daca ti-ai pastrat din aia 30 de lei care ii aveai la tine, platesti 10 sa intrii in expirat unde e mult,mult mai distractiv)

la finalul postului nici nu mai stiam despre ce vorbeai... e un fel de ciorba, ai luat ce te oftica pe tine dupa despartire si in viata in geneal - anume ca nu esti puternica sau ca nu ai fost (depinde cat a trecut), ca nu se uita decat baieti mai putin potenti financiar dupa tine, (asta inteleg eu ca nu ti se ofera parfumuri si haine cadouri si ca trebuie sa nu depinzi de nimeni)ti-ai spus of-ul catre 10-15 persoane care isi pierd 10 minute din viata citind in fond nimic interesant ci numai banalitati.

gusturile nu se discuta si femeile nu sunt neaparat puternice, cu atat mai putin citind acest post de autoconvingere scris la modul "hai fata eu sunt puternica! ce dracu! poti si tu!"

In incheiere iti dau tema de gandire un banc cu blonde (foarte in ton cu inceputl si finalul post-ului tau):

"O blonda mergea cu bmw-ul ei pe langa un lan de porumb, cand vede in mijlocul sau o alta blonda intr-o barca vaslind. Trage pe dreapta se da jos din masina si tipa catre ea:
-Tampito! din cauza ta crede lumea ca blondele sunt proaste! Daca as sti sa inot as veni pana la tine sa te bat!"


In primul rand, nu scrii corect, in al doilea rand, se pare ca sunt destul de importanta, daca ti-ai pierdut 10 min din viata ta sa citesti ( apropo, citesti ff rapid), in al 3-lea rand, domn/domnisoara nervoasa, sa ne prezentam :)


@Jacques: fiecare scrie ce vrea pe blogul lui...daca nu iti plac monoloagele, esti liber sa apesi pe close (x-ul acela din dreapta sus).Daca plictiseala nu-ti da pace si simti nevoia sa faci ceva, poti oricand sa te uiti la Tanar si nelinistit. Asa o sa ai program in urmatorii 20 de ani.


ce sa intelegem din rautatea ta jac? un pic de frustarica? chiar nu mi se ca pare ca si anume club a se bazeaza pe buget mai mare sau ce alte gogomanii debitezi din faptul ca unii ar spune. ai facut un studiu cu "unii ar zice"? in fond...ce drept aveti de a judeca? cred ca avem o problema...ce ai patit jac? zi ne noua! orice are o rezolvare!! nu dispera!


da, la frustrare m-am gandit si eu :)
nah..shit happens, people die..la toti ne e greu :))))


in primul rand vreau sa-mi cer scuze daca am parut prea dur, nu a fost intentia mea sa supar pe cineva, oricine. ca am avut greseli, nu stiam ca scriu un document oficial sau o lucrare de control, oricum un aspect foarte marunt care nu stiu ce relevanta are - scriu la tastatura, repede, imi pare rau daca deranjeaza ca sar o litera sau tastez alta in locul ei.

in al doilea rand am criticat post-ul deoarece imi placea cum incepe, de aceea l-am si citit, dar o ia pe aratura dupa prima parte.
as fi vrut sa citesc niste argumente de ce e femeia puternica nu generalitati. o experienta personala, ceva din care sa traga o concluzie scriitorul, dar par a fi doar mesaje de incurajare pentru femeile de pretutindeni, mesaje ultracunoscute si expuse de ani de zile.

vroiam sa provoc o reactie din partea scriitorului sa aflu de ce considera anume lucruri a fi intr-un fel sau altul, doream sa se apere singura, nu sa sara altii in apararea ei. e o femeie puternica si independenta sau nu? - nu vom afla daca ii tot sariti in ajutor... lasati-o pe ea sa raspunda la critici (chiar daca sunt unele dure sau foarte dure).

referitor la cluburi, care sincer e partea cea mai neimportanta si neinteresanta din post si din commenturile ulterioare, am multi prieteni si cunostinte care umbla si prin maxx, dumars, blue night (cam toata regia ce mai), si in kultur, expirat, club a, dar si in player, the gang si the gate. cunosc oameni si oameni, am auzit foarte multe pareri pro si contra kulturhaus in special, vroiam sa subliniez doar ca gusturile nu se discuta! atat! de unde si pana unde s-a ajuns la concluzia de frustrare nu-mi dau seama. am fost si in kulturhaus, nu mi se pare un club urat sau cu atmosfera 'naspa' dar nici cine stie ce. si sa fim seriosi club a este multe peste si iti trebuie cam dublu de bani sa te ametesti in A decat in kultur, iar oamenii desi par a fi cam la fel sunt totusi diferiti.

toti oamenii judeca :)) important e sa nu condamni, nu confundati notiunile oameni buni. din momentul cand te uiti la o persoana sau citesti, orice - ziar,carte,blog,revista - judeci. in fond a judeca inseamna a gandi. n-ai judecata=nu gandesti :P.


in primul rand vreau sa-mi cer scuze, nu am vrut sa ofensez pe nimeni criticand, este adevarat poate am fost prea dur, dar exista o explicatie!

m-am apucat sa citesc postul pentru ca mi-a placut cum incepe(altfel apasam de mult butonul ala cu x-ul pe el), ideea este buna, dar o cam ia pe aratura destul de repede.

criticand dur, doream sa obtin o reactie din partea scriitoarei, o parere personala, o intamplare - exemplu de ce este femeia puternica, de ce este ea puternica. o parere originala, nu niste generalitati arhicunoscute spus la modul incurajator pentru femeile de pretutindeni.

as fi vrut sa se aperea ea si sa dovedeasca ca este ce spune in post, nu sa-i sara altii in ajutor, astfel nu aflam daca intr-adevar este independenta si puternica.

scriu cu greseli pentru ca scriu repede, sincer nu credeam ca te deranjeaza ca sar o litera sau tastez alta in locule ei, poate nu stiu sa scriu :)) oi fi analfabet si m-am lovit de tastatura, care-i problema :)) nu e document oficial, nu e lucrare de control.

in al doilea rand, tema cluburilor este atat de neinteresanta si neimportanta avand in vedere subiectul initial ''femeia'' incat simt ca nu ar trebui sa justific, dar avand in vedere ca se arunca cu cuvinte la intamplare - frustrat - de unde si pana unde nu stiu?!, am sa o fac.

am destui prieteni si cunostinte care se plimba prin cluburi, si prin regie, si pe la fite(player, the gang, the gate) si in expirat, club a, kulturhaus, majoritatea baieti care se duc sa bea si sa agate pentru ca asta-i distractia baietilor in club. am auzit destule pareri pro si contra kulturhaus pe care nu o sa le reiau pentru ca repet GUSTURILE NU SE DISCUTA! asta si vroiam sa scot in evidenta! personal nu mi s-a parut cine stie ce kulturhausu' nici ca muzica nici ca oameni, sub club A care sa fim sinceri are stacheta ridicata mai sus. sa nu fiu inteles gresit nici urat nu mi s-a parut in kultur dar nu-i de mine. iar preturi asa mici la bautura si intrare moca nu prea am mai vazut de mult, de asta atrage si multi alcoolisti clubul - care il cam trag in jos. betivi sunt peste tot dar unde-i bautura ieftina sunt mai multi ca de obicei.

toata lumea judeca! important e sa nu condamni! de cand incepi sa citesti o carte, revista, ziar, blog, de cand te uiti la un film, poza, tablou, persoana - judeci, exista dreptul la libera exprimare si este al fiecaruia dintre noi sa si-l exprime. este foarte important insa a nu fi confundate notiunile de a judeca si condamna. in fond a judeca inseamna a gandi, asa ca nu inteleg intrebarea ''cine sunt eu sa judec?'' ce sens are? daca nu era public blogul atunci nu judecam, altfel nu vad rostul in a fi liber pentru toata lumea. insa eu nu am condamnat postul nu l-am jignit, doar l-am criticat cu scopul de a provoca o reactie din partea scriitoarei, o replica inteligenta din care sa rezulte ca este puternica si independenta, o replica ce din pacate inca nu a venit.


...chiar interesant :)

Copyright © 2009 Blowers Daughter All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive | Blogger Templates.